Kamperen

Kamperen

Kamperen op Vlieland en dan ook nog op Stortemelk is anders dan kamperen op andere kampeerterreinen. Niet alleen dat je op een (vrijwel) autoloos eiland bent met afstanden die je desgewenst lopend kunt overbruggen is bijzonder. En ook niet het feit dat je vanaf Stortemelk met één stevige klim bij de zee bent. Nee, niet alleen de objectieve omstandigheden zijn anders; ook de sfeer is dat.

Behalve tenten zijn er ook tenthuizen te vinden. En met je tent of tenthuis sta je midden in de duinen. Kortom, daar valt wel wat over te vertellen. Op onderliggende bladzijden willen we je graag kennis laten maken met het kamperen in tent of tenthuis op Stortemelk en daarnaast willen we ruimte bieden aan verhalen die het bijzondere van Vlieland en Stortemelk recht doen. We beginnen bij het begin, met de geschiedenis dus!

Klik op de buttons en lees verder !

Over Stortemelk

Wie anders zou er over de geschiedenis van Stortemelk kunnen schrijven dan Titeke van Wijngaarden, schrijfster van het boek “Tenteneiland Vlieland”. Inmiddels alleen nog tweede hands te koop. Wordt het geen tijd voor een nieuwe editie?

Met prachtige oude (en nieuwe) foto’s !

Meer verhalen

Bovenstaand staat het verhaal van de geschiedenis van Kampeerterrein Stortemelk beschreven. Er is natuurlijk veel meer te vertellen… Persoonlijke verhalen over kamperen kun je vinden onder de button rechts.

Tenten en tenthuizen

Kamperen op Stortemelk gebeurt in tenten of tenthuizen. Caravans zijn bijvoorbeeld niet welkom. Anders, dat zeker, en dat draagt bij aan een bijzondere sfeer. Meer over het kamperen met tenten en tenthuizen tref je met de button hiernaast aan.